1 2 3 4 5 6

1

 

Naučni skupovi i predavanja

Predstavljanje android aplikacije Biblioteke našeg okruženja

Povodom proslave 18. godina postojanja Mreže biblioteka Srbije kreirana je i predstavljena android aplikacija "Biblioteke" Imao sam tu čast i zadovoljstvo da pred preko 50 najeminentnijih predstavnika bibliotekara iz svih krajeva Srbije predstavim funkcionalnosti i prednosti android platforme. Ovom prilikom predočene su sve prednosti koje android platforma ističe i tako ukazano bibliotekama na značaju postojanja njihovih institucija na smart uređajima. Više o ovome bibliotekari će moći da čuju na seminaru na Zlatiboru 16, 17 i 18 marta 2017. godine


Predstavljanje publikacije "Rastimo zajedno" Sajmu knjiga 2016

Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu na štandu Delegacije Evropske Unije predstavljena je publikacija "Rastimo zajedno" najuspešnijih projekata i priča između EU i Srbije. Publikaciju je svojom pričom predstavio Vukosav Sredojević.


Predavanje na temu E-učešće građana u različitim online alatima

Povodom dana E-učešća koji se međunarodno svake godine održava ne vladina organizacija IAN telecentar organizovala je predavanje na temu "Omogući evropljanima e-učešće" na kojem su predstavljani online alati za komunikaciju građana sa vlastima. "Zvanična prezentacija opštine Ljig uzeta je kao izuzetan primer dobre komunikacije građana sa lokalnom samoupravom putem online formulara i zahteva i ja kao administrator i kreator sajta na poziv IAN-a održao sam predavanje gde sam predstavio sve alate kojesajt opštine Ljig koristi za komunikaciju sa građanima


Predavanje na temu SEO optimizacije

Odeljenje za naučne informacije Univerzitetske biblioteke Svetozar Marković organizovalo je 27. aprila edukaciju za bibliotekare na temu "Google za bibliotekare" na kome su predstavljeni Google alati i njihova primena. Održao sam predavanje na temu SEO optimizacija i kako Google rangira sajtove?

Završna konferencija projekta Europeana newspeapersTokom septembra 2014 godine održana je završna radionica i konferencija projekta Europeana Newspeapers u Londonu. Kao jedan od predstavnika Univerzitetske biblioteke bio sam učesnik četvorodnevne radionice.

 

Predavanje na stručnom skupu "Digitalizacija u bibliotekama" na Zlatiboru 2014

Neki tehnički aspekti projekta Europeana Newspeapers

Fondacija Narodne biblioteke Srbije 18 juna 2014 godine organizovala je dvodnevni seminar na temu "Digitalizacija u bibliotekama". Na tom stručnom skupu predstavljao sam Univerzitetsku biblioteku Svetozar Marković i održao predavanje na temu "Neki tehnički aspekti projekta Europeana Newspeaper". Prikazao sam ono što je Univerzitetska biblioteka digitalizovala kroz tri godine učešća u ovom projektu kao i standarde i tehnike koje smo koristili za implementaciju od hardverskih rešenja preko softverskih i aplikacionih rešenja za prikaz skeniranih objekata.

Predavanje na temu "Besplatno obrazovanje na internetu" u Gradskoj biblioteci Ljig

Projekat "Znanje za sve" koji realizuje Univerzitetska biblioteka u Beogradu održalo je nekoliko predavanja po bibliotekama u Srbiji predstavljajući besplatne kurseve na internetu koje građani samostalno mogu pohađati. 03.11.2014 zajedno sa Adamom Sofronijevićem, šefom odseka za digitalizaciju Univerzitetske biblioteke, Mirkom Markovićem, upraviteljom Fondacije Narodne biblioteke Srbije učestvovao sam na predavanju u ljiškoj biblioteci i svojim sugrađanima preneo neka svoja znanja i informacije vezane za besplatne kurseve na internetu.